9,2 beoordeling

Meer dan 50 jaar ervaring

Meerdere vestigingen door heel NL

SKEV erkend

Spoedhulp nodig met lekkage?

Spoedhulp nodig met lekkage?

9,2 beoordeling

Meer dan 50 jaar ervaring

Spoedhulp nodig met lekkage?

Dakbeschot vervangen: zorg voor een sterk en duurzaam dak

13 jun. 2023

Dakbeschot is de dragende laag waarop de dakbedekking wordt aangebracht. Het zijn platen waarmee dakdekkers het dak van uw woning dichtmaken. Het is essentieel om het dakbeschot te vervangen om verzwakking van de dakconstructie tegen te gaan of zelfs instorting te voorkomen.

De kosten van het vervangen van dakbeschot

Bij het vervagen van het dakbeschot zal de dakbedekking worden verwijderd en weer worden teruggeplaatst. Daarom kiezen de meesten ervoor om het dakbeschot te vervangen als ze ook de dakpannen en panlatten vervangen. De prijs per m2 bij dakbeschot renovatie hangt daarom ook af van de omvang van het dak. Verder zijn de kosten afhankelijk van de spaanplat, de arbeidskosten, staand of liggend dakbeschot en de bereikbaarheid van het dak.

Dakbeschot bij een plat dak; de mogelijkheden

Heeft u een plat dak? Er zijn verschillende mogelijkheden om het dakbeschot van een plat dak te vervangen. Een houten dakbeschot zorgt voor een goede en stevige draagkracht, maar zal ook daarentegen wel gevoelig zijn voor vocht en regelmatige onderhoud. Naast houten dakbeschot, is sandwichpanelen een mogelijkheid. De sandwichpanelen bestaan uit drie lagen, isolatiemateriaal en twee lagen hard materiaal. Daarom zijn deze panelen ideaal als dakbeschot en isolatie in één. Een betonnen dakbeschot wordt veel gebruikt in industriële toepassingen en biedt een sterke en duurzame basis voor een plat dak. Als laatst heb je een metalen dakbeschot. De metalen dakbeschot bestaat uit stalen of aluminium platen voor de commerciële en industriële toepassingen.

Dakbeschot laten isoleren

Het isoleren van dakbeschot zorgt voor een goede energie-efficiënte van uw woning, het binnenklimaat wordt comfortabeler en de energiekosten worden verlaagd. Er zijn verschillende manieren om uw dakbeschot te laten isoleren door een dakdekker van Perfect Dak Nederland. De eerste methode is de binnenzijde isoleren door bijvoorbeeld glaswol of isolatiefolie, de tweede methode is de buitenkant isoleren door bijvoorbeeld sandwichpanelen te plaatsen en als laatste methode kunt u kiezen voor een combinatie van de methode, ook wel de hybride isolatie.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het vervangen van dakbeschot?

Het vervangen van een dakbeschot kan variëren tussen de €85,- en €100,- per m2. De prijs is afhankelijk van het dakoppervlak, het gekozen materiaal van het dakbeschot, of het dakbeschot binnenuit of buitenaf wordt vervangen en of er aanvullende werkzaamheden zijn zoals isolatiefolie aanbrengen.

Hoe wordt dakbeschot geïsoleerd?

Het bestaande dakbeschot kan direct worden geïsoleerd, als het nog in goede staat is. Als het dakbeschot verouderd is of slecht isoleert, wordt het dakbeschot vervangen. Hierbij wordt het oude dakbeschot verwijderd en het nieuwe dakbeschot geplaatst. Het nieuwe isolatiemateriaal wordt aangebracht tegen het nieuwe dakbeschot.

Wat zijn de voordelen van dakbeschot isoleren bij een plat dak?

De voordelen van dakbeschot isoleren is dat de warmte niet verloren gaat in de winter én dat de warmte buiten blijft in de zomer. Daarnaast wordt uw dakconstructie beschermd tegen condensvorming en schimmelvorming. Bovendien is het ook positief voor uw energiekosten. U woont milieuvriendelijker en uw woning stijgt in waarde.