9,2 beoordeling

Meer dan 50 jaar ervaring

Meerdere vestigingen door heel NL

SKEV erkend

Spoedhulp nodig met lekkage?

Spoedhulp nodig met lekkage?

9,2 beoordeling

Meer dan 50 jaar ervaring

Spoedhulp nodig met lekkage?

Dakrenovatie met zonnepanelen; alles wat je moet weten

8 apr. 2022

Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Helaas kan ook deze, bijvoorbeeld door de tand des tijds, uiteindelijk een renovatie nodig hebben. Ongeacht de degelijkheid van je dak. Dit is geen kwestie van tien of twintig jaar, maar wanneer je in een ouder pand woont zou het zomaar kunnen voorkomen dat het dak een renovatie nodig heeft. Een belangrijke maar ook kostbare investering natuurlijk. Bovendien kiezen veel mensen ervoor om deze renovatie direct te combineren met het aanbrengen van zonnepanelen. Er wordt immers toch al aan het dak gewerkt, dus ontstaat er een uitgelezen kans om deze te installeren. In deze blog vertellen we je alles wat je hierover moet weten!

Wanneer is een dak aan renovatie toe?

Voordat je offertes op gaat vragen, na gaat denken over het type zonnepanelen of begint te dromen van een gloednieuw dak, is het belangrijk om zeker te weten dat het dak aan renovatie toe is. Er zijn gevallen waarbij een renovatie nog jaren uitgesteld kan worden door de nodige reparaties te verrichten, waardoor je op korte termijn goedkoper uit bent en sneller weer op je dak kunt vertrouwen. Met onze uitgebreide gratis dakinspectie zorg je dat je zeker weet hoe het dak er op dit moment voorstaat. Zo kun je een goed geïnformeerde beslissing nemen en heb je meteen alle benodigde informatie om je te gaan oriënteren en offertes aan te kunnen vragen.

De mogelijkheden

Wat er precies aan je dak moet gebeuren gedurende de renovatie is logischerwijs afhankelijk van het type dak dat je hebt en de staat waarin deze verkeert. Hier zul je dus na de genoemde inspectie van op de hoogte zijn, waardoor je die werkzaamheden al op een rijtje hebt staan. Met betrekking tot de zonnepanelen kun je, wanneer je hiervoor Globaal gezien kun je dan, met name in relatie tot de zonnepanelen, drie kanten op:

  1. Het bestaande dak behouden en aanvullen met zonnepanelen
    Indien je zeer gesteld bent op het huidige dak, je in een monumentaal pand woont of het simpelweg niet nodig is om het gehele dak te vervangen is dit een optie. Het bestaande dak wordt dan volledig gerenoveerd zodat deze weer jaren lang meegaat, waarna er zonnepanelen op worden geplaatst die het betalen van je energie rekening een stukje aangenamer gaan maken.

  2. Een nieuw dak met panelen
    Is je dak echt niet meer te redden? Dan zal er een nieuw dak moeten komen. Je kunt er dan voor kiezen om geïntegreerde zonnepanelen toe te voegen, of deze na de afronding van het nieuwe dak te laten plaatsen. In het eerste geval worden de zonnepanelen daadwerkelijk een onderdeel van je dak, terwijl in het tweede geval de panelen hier als toevoeging bijkomen.