9,2 beoordeling

Meer dan 50 jaar ervaring

Meerdere vestigingen door heel NL

SKEV erkend

Spoedhulp nodig met lekkage?

Spoedhulp nodig met lekkage?

9,2 beoordeling

Meer dan 50 jaar ervaring

Spoedhulp nodig met lekkage?

Daktrim plaatsen

13 jun. 2024

Een daktrim plaatsen is een belangrijk onderdeel van uw dakwerk, omdat uw dak op deze manier wordt beschermd en afgewerkt. De functie van een daktrim is om water af te voeren naar de dakranden, waardoor er schade aan de gevel en fundering wordt voorkomen. Om uw dakwerk compleet te maken, plaatst u een daktrim. Een geplaatste daktrim is een nette afwerking van uw dakwerk. Een ophoping van vuil en bladeren wordt hierdoor voorkomen.

Daktrim monteren door een dakdekker

We raden het aan om een ervaren daktrim dakdekker in te schakelen via Perfect Dak Nederland. Door de dakdekker wordt de daktrim correct geplaatst en afgewerkt. Een dakdekker inspecteert de huidige situatie en controleert het dak, de dakbedekking en de dakrand. Vervolgens verzamelt de dakdekker alle benodigdheden qua materiaal en gereedschappen. Hierna volgt het montageproces waarin gemeten wordt, het daktrim geplaatst wordt en vervolgens wordt afgedicht om lekkages te voorkomen. Na de montage zal de dakdekker de daktrim opleveren en vertellen hoe u het daktrim het beste kan onderhouden.

Daktrim laten plaatsen met bitumen

Het plaatsen van een daktrim met bitumen beschermt de dakrand en verbetert de waterafvoer, voornamelijk bij platte daken. Bitumen staat bekend om zijn waterdichtheid. Door de naadloze laag van bitumen wordt de daktrim beschermd tegen waterschade. Daarnaast is bitumen ook een robuust materiaal, wat ideaal is bij extreme weersomstandigheden en ook tegen fysieke schade zoals takken of andere voorwerpen.

Daktrim vervangen of verwijderen

Als u last heeft van schade, lekkages of veroudering aan uw daktrim, dan kan het noodzakelijk zijn om uw daktrim te vervangen of te verwijderen. Het oude daktrim zal worden verwijderd door een professionele dakdekker, hierna wordt de dakrand geïnspecteerd op eventuele schade of zwakke plekken. De dakrand wordt schoon en droog gemaakt om de nieuwe daktrim te plaatsen. Vervolgens wordt de daktrim gekit zodat er een waterdichte afdichting is.

Veelgestelde vragen

Wat is de functie van een daktrim?

Een daktrim beschermt de dakrand, voorkomt waterschade, zorgt voor nette afwerking en voor betere waterafvoer.

Hoe wordt een daktrim bevestigd?

De dakbedekking wordt eerst aangebracht en afgesneden langs de dakrand. Vervolgens wordt er een ril kit aangebracht. Hierna wordt de daktrim op de dakrand bevestigd.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een daktrim?

De kosten van een daktrim variëren vanwege het type daktrim en de afwerking daarvan. Om de kosten te bepalen, kan een dakdekker uw daktrim inspecteren. Vraag bij ons een offerte aan.

Hoe lang gaat een daktrim mee bij bitumen dakbedekking?

De levensduur van een daktrim kan maar liefst 15 tot 20 jaar meegaan. Hierbij is regelmatige inspectie en onderhoud wel gewenst.

Interesse om uw daktrim te vervangen of te plaatsen?

De dakdekkers van Perfect Dak Nederland kijken graag met u mee. Onze dakdekkers installeren nauwkeurig het daktrim zodat de optimale levensduur kan worden gegarandeerd. Hieronder kunt u het contactformulier invullen en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.