9,2 beoordeling

Meer dan 50 jaar ervaring

Meerdere vestigingen door heel NL

SKEV erkend

Spoedhulp nodig met lekkage?

Spoedhulp nodig met lekkage?

9,2 beoordeling

Meer dan 50 jaar ervaring

Spoedhulp nodig met lekkage?

Dampdoorlatende dakfolie aanbrengen

15 nov. 2023

Dampdoorlatende dakfolie is een speciaal type bouwfolie. Het wordt gebruikt bij de constructie van daken. De folie zorgt ervoor dat de waterdamp van binnenuit het gebouw naar buiten kan ontsnappen, terwijl het regenwater van buitenaf wordt tegengehouden. Het dak kan hierdoor ademen, zodat vochtproblemen worden voorkomen.

Kosten dakfolie aanbrengen door dakdekker

De prijs van de dakfolie kan variëren door diverse factoren zoals het dakoppervlak, de bereikbaarheid en het type folie. De materiaalkosten liggen gemiddeld tussen de €10,- en €16,- per vierkante meter. Daarbij komen de kosten van het laten aanbrengen van het dakfolie door de dakdekker. De totaalprijs kunt u bij ons opvragen door een offerte aan te vragen. Wij kijken graag met je mee.

Dakfolie onder dakpannen aanbrengen

Wilt u uw dak extra beschermen tegen vocht en wind? Dan kunt u zeker nadenken over het plaatsen van dakfolie onder uw dakpannen. Door deze renovatie aan het dak, zal het de levensduur van het dak worden verlengd. De dakdekker zal de dakconstructie controleren en schoonmaken, vervolgens wordt de dakfolie uitgerold. Onderaan het dak begint de folie en zo werkt de dakker vervolgens naar boven toe. Hierdoor valt het water dat op de folie valt over de volgende laag folie waardoor het kan weglopen. Handig tegen lekkages. De dakfolie wordt vast gemaakt met nieten of nagels. Hierbij is het belangrijk dat het dakfolie strak ligt, maar niet te gespannen, anders kan het scheuren. Vervolgens worden de latten aangebracht over de dakfolie langs de dakspanten. De latten zorgen voor een luchtspouw en ventilatie onder de dakpannen. Daarna volgen de dakpannen en wordt alles afgewerkt door de dakdekker.

Isolatiefolie voor het dak is essentieel

Om de energie en het comfort van de woning te verbeteren is isolatiefolie essentieel. Met de isolatiefolie zal er geen warmte verloren gaan en daartegenover blijft het koel in de zomer. Ook de binnentemperatuur zal meer stabiel zijn, waardoor het wooncomfort verhoogt. De isolatiefolie voorkomt condensatie. Het fungeert ook wel als een dampscherm, waardoor uit de binnenlucht wordt geblokkeerd. Bovendien zorgt dakisolatie voor minder geluidsoverlast, want door de folie wordt het geluid gedempt.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen dampdichte en dampdoorlatende dakfolie?

Het verschil tussen dampdichte en dampdoorlatende dakfolie is het vermogen om waterdamp door te laten of tegen te houden.

Hoeveel kost het aanbrengen van dakfolie?

De kosten van de dakfolie aanbrengen kan verschillen per dakdekker en hangt af van het dakoppervlak en type folie. We raden om een offerte op te vragen bij Perfect Dak Nederland.

Is dakfolie nodig onder dakpannen?

De belangrijkste redenen om dakfolie aan te brengen zijn de bescherming tegen lekkages, het voorkomen van windschade, de vochtregulatie, extra isolatiewaarde en de bescherming van de isolatie.

Wat zijn de voordelen van isolatiefolie voor daken?

Naast dat uw wooncomfort wordt verbeterd, draagt het ook bij aan de duurzaamheid van uw woning. U bespaart energie in het stoken van warmte en bij het gebruik van een airconditioning. Daarnaast zal er een gezonder binnenklimaat zijn en wordt de levensduur van uw dak verhoogd.